tirsdag, november 01, 2005

Invasions (Afghanistan, Irak): Next stop maybee Iran ? (1)

John Schmitt wrote:
skrev i en meddelelse news:42fdec34$0$18641$14726298@news.sunsite.dk...


I Iran's tilfælde vil dette konkret sige at pisken er ensbetydende med eksempelvis at overlade opgaven med at smadre det iranske atomanlægget ved Isfahan til israelerne. Noget de har gjort før bare i Irak.


Kan ikke lade sig gøre at smadre atomprogrammet fra luften - det er spredt på mange armerede anlæg.


Kalashnikoven er ensbetydende med invasion i fuld skala at HELE Iran. Noget der vil kræve masse materiel, mandskab samt have mange omkostninger, men som ultimativt kan komme på tale i sidste ende idet Bush udtaler det følgende (citat:) "Som jeg siger, så er alle muligheder på bordet. Anvendelse af magt er den sidste mulighed for enhver præsident, og som De ved, så har vi brugt magt en ikke så fjern fortid for at sikre vort land" (citat slut).


Jeg tror ikke at USA orker mere, de er i knæ allerede, over 2000 regulære soldater faldet (+ vestlige civilt ansatte 3-500) tusindvis af krigsinvalider - bare tænk på hvor længe Vietnamkrigen kaster sin skygge over USA.
Der bliver ingen invasion - Iraq var den sidste af den slags.


Personligt ville jeg dog vælge mellemløsningen (pisk) og overlade opgaven til israelerne og få dem til at smadre atomanlægget i Isfahan. Noget som jeg personligt mener bliver overvejet i det som Bush siger at (citat): " alle muligheder på bordet." (citat slut).


Atomalæggene er spredte og armerede så selv blockbuster-bombs (JDAM) ikke kan penetrere - tror du at USA vil bruge atomvåben, first strike?


Nej, det vil de givetvis ikke - medmindre der kommer et nyt
terrorangreb på USA med iranske forbindelser?


--
Mogens Michaelsen
Dansk weblog: http://mogmich2.blogspot.com/
English weblog: http://mogmich.blogspot.com/

Ingen kommentarer: