tirsdag, november 01, 2005

"Der er intet Al Qaeda" (1)

Zeki wrote:
"Knud Larsen" skrev i en meddelelse news:43384625$0$67258$157c6196@dreader2.cybercity.dk...


Jeg bemærkede, at der ikke var glædesskrig efter afsnit to, var det måske fordi pointen dér var, at de neokonservative rent faktisk selv tror på, og går ind for, at de få spredt demokrati i mange diktaturer, - som mange kommentatorer hele tiden sagt. Altså den med at "det hele" har med olie at gøre, og at alt snak om ideologi var rent vrøvl, den holder ikke en meter. Men dér tror I måske ikke på den gode dokumentar?


Jeg ser at du anerkender dokumentaren, ved at kalde den "god", men du blander flere ting sammen.

For det første er den neokonservative dagsorden IKKE "at sprede demokrati". Som du jo kunne se i programmet var det i hvert fald ikke hverken Strauss eller Kritol's (grundlæggeren af neokonservatismen) agenda. Hele dokumentaren forsøger jo at fortælle hvordan neokonservatismen har det tilfælles med de islamiske fundementalister: at kontrollere deres egen befolkning, fordi befolkningen som masse ikke ved hvad der er bedst for dem selv. Altså en idealistisk dagsorden baseret på løgne og bedrag med formål at skræmme folk til at makke ret.

For det andet: Olie har i og for sig intet med neokonservatisme at gøre. Grunden til denne myte er vel at Dick Cheney har være formand for Halliburton. Personligt køber jeg IKKE den med at USA besatte Irak for oliens skyld. Der ligger langt større geopolitiske overvejelser bag tror jeg. Hvad jeg dog ved er, at de heller ikke er i Irak for at "sprede demokrati" eller fordi "Saddam var en farlig mand i ledtog med Al Queda".

Enig, men hvis selve målsætningen for de neokonservative er
af global karakter, hvad der er god grund til at formode, så vil
det vel være en fordel at kontrollere olien - for ikke at sige en
nødvendighed. Men altså kun som en underordnet faktor.


For det tredje er det der foregår i USA lige nu voldsomt spændende. Der er krig. Kirgen er dog udelukkende verbal, men foregår mellem realister og idealister. Ikke overraskende vinder realisterne terræn jo flere måneder der går af Bush's regeringsperiode.

Mvh
Zeki




--
Mogens Michaelsen
Dansk weblog: http://mogmich2.blogspot.com/
English weblog: http://mogmich.blogspot.com/

Ingen kommentarer: