mandag, januar 30, 2006

Grænsen til blasfemi ? (3)

Barfly. skrev:
"Allan Riise" wrote in message news:43dcc14f$0$2100$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...

N.J.H. wrote:

Er der nogen som ved, hvad forskellen på kritik og blasfemi er?.
Og er ytringsfriheden ubegrænset eller ?.

Man kan sagtens være kritisk over den rolle en religion spiller og hvordan religionen bruges, bl.a. politisk og hvordan religiøse tekster tolkes.

Man må *ikke* håne andre for deres religiøse overbevisning, eller p.g.a. samme lave negativ forskelsbehandling, der er derimod tilladt at lave positiv særbehandling for at forhindre at en sådan gruppe bliver marginaliseret.


det er egentligt underligt,-tænk på hvis vi brugte faglitteratur som var 2000 år gammel, og man bare vedtog at det ikke kunne ændres og nye opdagelser ikke skulle med i en ny version, jeg har det med religion at det er noget af det mest diskriminerende,-bare feks det gamle testamente, fyldt med had til Ægyptere, man skal stenes for det ene og det andet,-feks bare at tale grimt om sine forældre.

dybest set hander konflikten om at moderate kristne og muslimer får et svært valg når de religiøse begynder at himle op, om det så er kristne eller muslimer som krydser mit spor er jeg ligeglad med, de skal bare blande sig uden om mine værdier og respektere frihed og retten til ikke at være som dem!.




Ja, religionsfrihed skal også være ateisternes ret til at være
fri for religion. Vi skal have en verdslig stat der er *helt*
fri for religion, og som er "omdrejningspunktet" - og så
religionerne ved siden af.


--
Mogens Michaelsen
http://mogmichs.blogspot.com/

Ingen kommentarer: